Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську встановили меморіальні плити загиблим на Донбасі військовим


У Дніпропетровську, біля пам’ятного хреста на Алеї Героїв Небесної сотні й АТО, встановили п’ять нових плит з іменами українських військових, загиблих на Донбасі.

В урочистостях взяли участь рідні та близькі загиблих, бойові побратими, волонтери.

Як повідомив один з ініціаторів акції, військовий капелан, священик УПЦ КП Дмитро Поворотний, на нових меморіальних плитах, встановлених силами волонтерів, викарбувані імена бійців ДУК «Правий сектор», 17-ї окремої танкової бригади та 74-го окремого розвідувального батальйону.

Загалом біля пам’ятного хреста наразі встановлені 17 меморіальних плит, на них викарбувані імена понад 300 загиблих українських військовослужбовців, які несли службу в дніпропетровських підрозділах, зокрема, кількох жінок.

«Це абсолютно волонтерський проект, в якому задіяні багато небайдужих людей. 12 гранітних плит з іменами загиблих вже стали місцем, де проходять офіційні та неофіційні заходи, куди вдячні люди приносять квіти та запалюють лампади, де постійно лунає молитва», – зазначив капелан. Плити освятили священики УПЦ КП.

За словами волонтерів, увічнення в граніті потребують також загиблі бійці ще кількох формувань, пов’язаних з регіоном.

Перші меморіальні плити на Алеї Героїв у Дніпропетровську встановили у 2015 році, вшановуючи пам’ять військовослужбовців, загиблих у збитому сепаратистами під Луганськом літаку Іл-76.

XS
SM
MD
LG