Доступність посилання

ТОП новини

Аласанія припускає проведення «Євробачення-2017» в кількох містах України


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

Генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія припускає, що пісенний конкурс «Євробачення-2017» можуть провести не в одному, а в кількох містах України. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Від «Євро-2012» у країни залишився досвід проведення таких великих заходів і є інфраструктура, зокрема арени. Ми маємо провести національний відбір, а ще два півфінали і один фінал. Це поки що на рівні ідеї, але ми можемо провести в кількох містах, а не тільки в столиці», – сказав Аласанія.

За його словами, зараз Україна чекає на умови проведення конкурсу і вже після цього буде визначатися з місцем проведення «Євробачення-2017».

«В договорі від Європейської спілки мовлення будуть умови, що має бути в місті для проведення конкурсу. Після того, як отримаємо умови, поїдемо по містах і будемо консультуватися», – зазначив Зураб Аласанія.

Українська співачка Джамала перемогла у цьогорічному фіналі пісенного конкурсу «Євробачення» із піснею «1944», яка присвячена темі депортації кримськотатарського народу у 1944 році. За правилами конкурсу, наступний конкурс має приймати країна-переможниця.

Про готовність прийняти у своєму місті пісенний конкурс «Євробачення» в 2017 році вже заявили мери низки українських міст, зокрема Києва, Дніпропетровська, Одеси, Львова і Херсона.

XS
SM
MD
LG