Доступність посилання

ТОП новини

Ар’єв відмовився від участі в ТСК із розслідування фактів політичної корупції


Володимир Ар’єв
Володимир Ар’єв

Народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв заявляє, що взяв самовідвід зі складу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування фактів політичної корупції і офшорів.

«Я завжди своєю репутацією і діями доводив свою відданість пошуку істини і боровся з корупціонерами і маніпуляторами, незалежно від їх належності або популярності. І якщо навіть теоретично ставиться під сумнів неупередженість результатів комісії, я не братиму участі в роботі ТСК», – написав Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

На засіданні фракції БПП 16 травня було ухвалене рішення делегувати до складу ТСК з розслідування фактів політичної корупції п’ятьох представників фракції, серед яких був і Ар’єв. Однак його колега по фракції Сергій Лещенко, якого фракція відмовилася включити до ТСК, на своїй сторінці в Facebook написав, що Ар’єв має конфлікт інтересів, бо в минулому скликанні його помічником працював батько «фігуранта одного з останніх скандалів» депутата від БПП Ігоря Кононенка Віталій Кононенко. За словами Лещенка, це ставить під сумнів об’єктивність Ар’єва як члена комісії.

Сам Ар’єв пояснив, що Віталій Кононенко дійсно був його помічником і консультував його в питанні заборони забудови зелених зон. Про те, що це батько Ігоря Кононенка, за словами Ар’єва, він не знав.

XS
SM
MD
LG