Доступність посилання

ТОП новини

У Нацполіції підтвердили інсценування вбивства правозахисника в Одесі


Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)
Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)

У Національній поліції підтвердили, що правоохоронці інсценували вбивство правозахисника в Одесі 15 травня. Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

За її словами, до правоохоронців звернувся адвокат, він повідомив, що отримав на свою адресу погрози у зв’язку з своєю діяльністю – реалізацією інвестпроекту з будівництва набережної в Затоці.

«Протягом кількох місяців правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до скоєння замовного вбивства. Для затримання організаторів і посередників замаху кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката-заявника», – написала вона.

Деканоїдзе зазначає, що у результаті проведення спецоперації під керівництвом головного слідчого управління Нацполіції і департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, який був викрадений раніше з метою вимагання.

Вона уточнила, що 16 травня вночі в Одеській області правоохоронці затримали угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, шантажі і вбивствах.

«Протягом декількох років жертвами в основному ставали люди з соціально незахищених верств населення, яких викрадали і змушували переоформляти нерухомість на членів банди», – додала Деканоїдзе.

За її словами, зараз провели близько 30 обшуків, в ході яких вилучили вогнепальну зброю, триває слідство йде.

Напередодні прес-служба Національної поліції України в Одеській області повідомила, що в Одесі невідомі вбили правозахисника, імені загиблого не називали. Також про подробиці скоєного та можливі мотиви вбивства не повідомляли. Згодом деякі ЗМІ повідомили, що правозахисник живий, а інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину.

XS
SM
MD
LG