Доступність посилання

ТОП новини

NEFKO виділить Івано-Франківську п’ять мільйонів євро кредиту на енергоефективність


Північна екологічна фінансова корпорація (NEFKO) виділить Івано-Франківську п’ять мільйонів євро кредиту на енергоефективність.

Сьогодні Івано-Франківська міською радою та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFKO) уклали до кредитний і грантовий договір на фінансування інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська».

Цей проект спрямований на впровадження енергоефективних заходів в дитячих садках, школах міста, освітньо-реабілітаційному центрі, ним буде охоплено понад півсотні муніципальних освітніх закладів, де навчається 22 тисячі дітей.

Загальна вартість інвестиційної програми – майже 8 мільйонів євро, з них п’ять мільйонів євро – кредитні кошти, 2,4 мільйонів євро – грантові кошти від Фонду Е5Р, а 600 тисяч євро – кошти з міського бюджету.

За словами міського голови Івано- Франківська Руслана Марцінківа, така співпраця є «стратегічно необхідною, це потужна угода».

Перший етап проекту, який триватиме у 2016-2017 році, стосуватиметься 13 бюджетних будівель, його вартість – півтора мільйона євро. Зокрема передбачається заміна дверей та вікон, утеплення стін, даху, теплоізоляція трубопроводів, заміна ламп розжарювання на світлодіодні.

Очікується, що така модернізація дозволить заощадити місту щомісяця близько 100 тисяч гривень.

В п’ятдесяти будівлях восени проведуть енергоаудит.

Івано-Франківськ є першим українським містом, яке почало співпрацювати з NEFKO, це вже четверта кредитна угода.

XS
SM
MD
LG