Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики тричі стріляли в напрямку контрольного пункту «Станиця Луганська» – ДПСУ


Підтримувані Росією сепаратисти у вечірні години 17 травня тричі відкривали вогонь у напрямку контрольного пункту «Станиця Луганська», використовуючи міномети та гранатомети. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Обстріли бойовики розпочали о 20:20, застосувавши 82-міліметрові міномети. Вісім випущених мін розірвались неподалік контрольного пункту в’їзду-виїзду. За деякий час незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь з АГС, РПГ та підствольників, мовиться в повідомленні.

Внаслідок обстрілів ніхто з прикордонників не постраждав, зазначили у відомстві.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинувачують в трьох обстрілах контрольованої бойовиками території Луганської області, зокрема, сіл Калинове та Калинівка. Про бої в районі Станиці Луганської підтримувані Росією сепаратисти не інформують.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG