Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив ліквідацію Державної пенітенціарної служби


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України схвалив ліквідацію Державної пенітенціарної служби України (ДПСУ) та передачу її повноважень Міністерству юстиції.

Зокрема, урядовці схвалили дві постанови про питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції та про ліквідацію територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби та утворення територіальних органів Міністерства юстиції.

Концепцію реформи ДПСУ на засіданні уряду презентувала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Головна мета – щоб особи, за якими ще немає вироку, не перебували в суворих умовах», – зазначила вона.

За словами Севостьянової, в рамках реформування необхідно буде побудувати систему пробаційних центрів по всій країні, демілітаризувати і гуманізувати пенітенціарну систему.

У грудні 2010 року створили Державну пенітенціарну службу України, реорганізувавши державний департамент України з питань виконання покарань.

Державна пенітенціарна служба України входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері виконання кримінальних покарань. Діяльність ДПСУ координується Кабміном через міністра юстиції України.

Станом на 1 травня 2016 року у системі ДПСУ перебувають 148 установ, крім того, 29 установ є на території Донецької та Луганської областей, яку наразі не контролює українська влада.

XS
SM
MD
LG