Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу: росіян не допустять


Одеський припортовий завод, ілюстративне фото
Одеський припортовий завод, ілюстративне фото

Кабінет міністрів України затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу, що, серед іншого, передбачають недопуск учасників із Росії. Це рішення урядовці ухвалили на засіданні Кабміну, під час голосування один член уряду утримався від його схвалення.

Фонд державного майна (ФДМ) України запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень.

Крім того, ФДМ запропонував умови приватизації ОПЗ, які передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Фонд держмайна України планував провести приватизацію Одеського припортового заводу до кінця 2015 року і сподівався отримати від продажу ОПЗ щонайменше півмільярда доларів.

Перше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року. Перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG