Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд відхилив скаргу «Газпрому» щодо штрафу АМКУ


Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу російської компанії «Газпром», яка оскаржує рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу у розмірі 85 мільярдів гривень. Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 18 травня.

Апеляційний суд відхилив скаргу «Газпрому» про визнання недійсним рішення Господарського суду Києва, який повернув «Газпрому» заяву про оскарження накладеного на нього штрафу.

«Скаргу «Газпрому» на Антимонопольний комітет... залишити без задоволення... Ухвалу Господарського суду Києва від 13 квітня 2016 року залишити без змін», – йдеться в рішенні суду.

У січні цього року Антимонопольний комітет України оштрафував російський «Газпром» на 85 мільярдів гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Наприкінці квітня 2015 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ з проханням почати розслідування щодо «Газпрому», оскільки його дії на українському ринку завдають шкоди українській економіці, а сама компанія діє на «дискримінаційних, фактично неконкурентних умовах».

XS
SM
MD
LG