Доступність посилання

ТОП новини

Рішення щодо нової зустрічі НАТО й Росії ще не ухвалили – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Можливість проведення нового засідання Ради НАТО-Росія до липневого саміту альянсу ще не визначена, заявляє генсекретар альянсу Єнс Столтенберґ.

«Міністри закордонних справ НАТО на попередньому засіданні вирішили, що потрібен подвійний підхід до Росії з боку альянсу: міцна оборона, стримування та діалог. Завтра на засіданні міністрів закордонних справ НАТО ми будемо обговорювати можливе проведення нового засідання Ради НАТО-Росія», – заявив Столтенберґ.

Столтенберґ додає, що остання зустріч Ради НАТО-Росія відбулася кілька тижнів тому і на ній ішлося про Україну, військову діяльність, прозорість, скорочення ризиків, інцидентів, які можуть вийти з-під контролю, та Афганістан.

«НАТО не прагне конфронтації з Росією, бо у інтересах кожного уникнути нової гонки озброєнь», – додає керівник цієї військово-політичної організації.

Відносини Росії та НАТО будуть темою окремого засідання міністрів закордонних справ альянсу, яка буде проходити в штаб-квартирі НАТО 19–20 травня.

Після незаконної анексії Росією Криму союз НАТО ухвалив рішення припинити практичну співпрацю з Москвою, зберігши можливість дипломатичних зв’язків. Водночас Північноатлантичний союз суттєво збільшив свою присутність на території держав-членів НАТО, розташованих на східному напрямку.

Зустріч голів зовнішньополітичних відомств країн-союзниць НАТО проводиться у четвер та п’ятницю і відбувається за 50 днів перед самітом Північноатлантичного альянсу, що запланований на 8–9 липня у Варшаві.

XS
SM
MD
LG