Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Павленський відмовився брати участь у процесі у справі про підпал дверей ФСБ


Петро Павленський
Петро Павленський

Російський художник Петро Павленський оголосив «регламент мовчання» в ході перших слухань у справі про підпал дверей ФСБ Росії на знак протесту проти відмови суду перекваліфікувати його на статтю «тероризм». Про це із залу Міщанського суду Москви повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Прокурор, виступаючи на засіданні, оцінив збитки, завдані Павленським, майже в 500 тисяч рублів. В обвинувальному висновку також зазначено, що будівля ФСБ на Луб’янці має історичну й культурну цінність, оскільки в 30-х роках минулого століття там «утримували під арештом видатних діячів культури».

Павленського звинувачують у «знищенні або пошкодженні об’єктів культурної спадщини». У ніч на 9 листопада минулого року він облив бензином і підпалив вхідні двері в будівлю ФСБ на Луб’янці. Художник назвав цю акцію «рукавичкою, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі», що виходить, на його думку, саме від Федеральної служби безпеки Росії.

Проти художника також порушена кримінальна справа за акцію «Свобода» в Санкт-Петербурзі, учасники якої на знак солідарності з київським Майданом палили шини. Вирок у цій справі, як очікується, оголосять 19 травня.

XS
SM
MD
LG