Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розкритикували плани США розслідувати вживання допінгу російськими спортсменами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Росії розкритикували повідомлення про намір Міністерства юстиції США розслідувати вживання допінгу російськими спортсменами.

Як заявив речник Кремля Дмитро Песков, у Росії «з певним скепсисом і певною часткою нерозуміння і несприйняття» ставляться до практики, за його словами, «екстериторіального застосування юрисдикції американських судів».

Проте він визнав, що в розслідуванні, про яке йдеться, мають розслідувати епізоди з російськими спортсменами, що пов’язані зі США і змаганнями, що відбувалися в цій країні.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко теж заявив російському агентству «ТАСС», що наміри розслідування у США викликають здивування.

Про такі плани Міністерства юстиції США чи й уже про початок розслідування повідомив напередодні американський щоденник «Нью-Йорк таймз».

Це ж видання минулого тижня повідомляло, посилаючись на тодішнього директора російської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, що нині живе у США, нові дані про те, що на зимових Олімпійських іграх 2014 року в російському Сочі десятки російських спортсменів, серед них принаймні 15 медалістів, брали участь у державній програмі використання допінгу й підмінювання зразків для аналізу.

У Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що вважають нові звинувачення дуже конкретними й дуже тривожними і закликають Всесвітнє антидопінгове агентство негайно розслідувати їх. У МОК також не виключили, що можуть узагалі усунути російських спортсменів від участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх, якщо звинувачення підтвердяться.

Наразі після попередніх звинувачень про поширення допінгу в російському спорті, зокрема, в легкій атлетиці, що пролунали минулої осені, від участі в усіх міжнародних змаганнях усунена російська легкоатлетична федерація.

XS
SM
MD
LG