Доступність посилання

ТОП новини

«Звернення» російського керівника Криму про переслідування кримських татар влаштували хакери – видання


«Звернення» від імені призначеного Росією керівника окупованого Криму Сергія Аксьонова, в якому було визнано переслідування кримських татар і висловлено сподівання на «Євробачення-2017» «в Україні, а саме у Криму», влаштували хакери, повідомило інтернет-видання «Інформнапалм».

Як мовиться в повідомленні, низку заяв від імені Аксьонова на офіційних сайтах російських структур у Криму розмістив «альянс українських хакерських груп FalconsFlame і Trinity за сприяння активістів спільноти «КіберХунта».

За повідомленням, ці фіктивні заяви, в першу чергу на сайті міністерства промислової політики російської влади у Криму, проіснували на сайтах значну частину дня й були процитовані багатьма кримськими й російськими засобами інформації, й адміністрація сайту, ймовірно, дізналася про втручання вже з цих повідомлень. Але після того, як це «звернення» прибрали, воно з’явилося там знову.

Видання нагадує, що українські хакери здійснили схожу, значно масштабнішу операцію на 9 травня, зламавши тоді низку сайтів сепаратистів на сході Україні, а також російських сайтів, як вони заявили, «агресивної антиукраїнської пропаганди» і ресурсів російських приватних військових компаній, що воюють в Україні і в Сирії.

Раніше в середу у Криму на сайті підконтрольного Кремлеві міністерства промислової політики опублікували «звернення» призначеного Москвою голови Криму Сергія Аксьонова з нагоди роковин депортації кримських татар, в якому він визнає переслідування кримських татар. Текст звернення через кілька годин зник.

«На жаль, після самовизначення жителів Криму і входження до складу Росії кримські татари знову зазнали переслідувань… На півострові отримали розвиток негативні процеси. За окремі факти некоректного поводження наших силовиків я прошу вибачення. Повірте, не всі рішення в цьому питанні виходять від мене і від уряду Криму», – мовилося, серед іншого, в тексті фіктивного звернення.

XS
SM
MD
LG