Доступність посилання

ТОП новини

На зустрічі в Мінську не досягли поступу щодо заручників і амністії – Сайдік


Мартін Сайдік, архівне фото
Мартін Сайдік, архівне фото

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив після зустрічі групи та її робочих підгруп у білоруському Мінську, що поступу в питаннях звільнення заручників і так званої «амністії» для бойовиків досягти не вдалося.

За його словами, гуманітарна підгрупа вела інтенсивні дискусії щодо звільнення незаконно утримуваних осіб, але «сторони мають різні погляди з цього питання».

Політична підгрупа, сказав Сайдік, продовжувала дискусію щодо способів проведення місцевих виборів на окупованих частинах Донецької й Луганської областей і так звану «амністію», точніше, непритягнення до кримінальної відповідальності учасників подій у цих регіонах, що не вчинили тяжких злочинів, і питання відклали до наступної зустрічі, що має відбутися 1 червня.

Підгрупа з безпеки, додав він, продовжила роботу на дотримання режиму припинення вогню. Сайдік звернув увагу, що останнім часом число порушень цього режиму значно зменшилося.

Раніше в середу речниця представника України у Тристоронній контактній групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що представники сепаратистів на зустрічі в Мінську заблокували звільнення заручників, прив’язавши його до питання «амністії», хоча, наголосила вона, ці процеси ніяк не пов’язані між собою.

XS
SM
MD
LG