Доступність посилання

ТОП новини

Юристи заперечують, що фонд Порошенка вивів 4 мільйони євро в офшори


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Фонд «Прайм Ессетс Капітал», бенефіціаром якого є президент України Петро Порошенко, не здійснював грошових переказів за кордон, як стверджують ЗМІ, повідомили юристи Авеллум і ICU, які відповідали за передачу активів Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд.

«Насправді, як це було неодноразово наголошено публічно, мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії «Рошен». Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії», – цитує юристів «Українська правда».

Вони стверджують, що «при цьому іноземні банківські рахунки не відкривалися, обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Петра Порошенка в довірчу власність компанії «Ротшильд».

Юристи також заявили, що фонд «Прайм Ессетс Капітал» ще на початку року звернувся в Нацбанк України і Міністерство економіки, де повідомили, що при здійсненні такого внеску ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно. «Тому твердження авторів програми «Слідство.Інфо» про нібито виведення за кордон 3 926 160 євро не відповідає дійсності», – заявили юристи.

18 травня програма «Слідство.Інфо» опублікувала розслідування, в якому йшлося про те, що фонд Порошенка вивів за кордон майже чотири мільйони євро.

XS
SM
MD
LG