Доступність посилання

ТОП новини

НАТО розглядає можливості зміцнення своїх позицій у Чорному морі – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Після незаконної анексії Криму Росією НАТО розширило свою присутність у Чорноморському регіоні і розглядає можливість подальшого збільшення там своєї присутності, заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ країн НАТО генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ.

«Ми це робимо в рамках наших заходів із запевнення наших держав-союзниць, розташованих у регіоні. Це стало необхідним після незаконної анексії Криму, яка безумовно вплинула на всю ситуацію із безпекою у регіоні Чорного моря», – заявив керівник НАТО.

Столтенберґ наголошує, що присутність збройних сил НАТО в регіоні вже значно збільшена.

«Я нещодавно відвідав Бухарест, Анкару, де з президентами я обговорював подальші кроки. Тож нині, спільно з нашими союзниками в регіоні, ми розглядаємо, що б ми могли ще там зробити. Крім цього, між Румунією, Туреччиною і Болгарією ведуться переговори щодо того, який внесок вони можуть зробити в зміцнення і збільшення присутності НАТО в Чорноморському регіоні», – сказав генсекретар НАТО.

Столтенберґ запевнив, що це питання перебуває на порядку денному очолюваної ним організації.

З моменту незаконної анексії Криму навесні 2014 року Росія розпочала його широку мілітаризацію. Занепокоєння з цього приводу висловлюють такі країни-члени НАТО, як Румунія, Туреччина і Болгарія, які планують поглибити співпрацю й обговорити можливість створення військово-морського флоту, який може бути інтегрований до структур НАТО.

XS
SM
MD
LG