Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні бойовики 8 разів відкривали вогонь по українських військових


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою, сьогодні проросійські бойовики 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, по військових біля Авдіївки бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, а по укріпленнях в районі Красногорівки – з озброєння БМП.

«На Маріупольському напрямку ворожий снайпер обстрілював українські підрозділи неподалік Новотроїцького. Біля Березового бойовики вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів», – зазначається у повідомленні.

За даними штабу, на Луганщині під обстрілами з гранатометів опинились позиції українських військових біля Трьохізбенки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 326 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові чотири рази обстріляли район села Калинівка.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG