Доступність посилання

ТОП новини

Військові в Луцьку вимагали припинити переслідування через відхід до Росії 2014 року


Бійці колишньої 51-ї бригади пікетували військову прокуратуру Луцького гарнізону, вимагаючи припинити судові переслідування, окремі з яких тривають майже два роки. Це, зокрема, стосується справи військових, які в липні 2014 року відійшли на територію Росії і після повернення в Україну упродовж трьох місяців перебували під арештом на території військової частини в Запоріжжі.

Прокуратура звинувачує військових у дезертирстві. Бійці ж намагаються довести, що тоді під Червонопартизанськом командування полишило їх на вірну смерть без належного озброєння. Вони також заявляють, що не бачать розгляду справ проти їхнього командного складу.

Члени Спілки учасників АТО передали військовому прокуророві Луцького гарнізону Євгенові Давидову лист до генерального прокурора України, в якому вони вимагають переглянути справи стосовно бійців 51-ї бригади, які визнали свою вину – за їхніми словами, під тиском. Вони також вимагають повернути на Волинь перегляд інших справ щодо військових, які перекинули в суди інших областей, зокрема, на Буковину.

Тим часом у Володимирі-Волинському в четвер відбулося чергове засідання в розгляді справи 22 військових, які вини не визнають. Як повідомив Радіо Свобода волинський адвокат Василь Нагорний, у п’ятницю в апеляційному суді Волинської області розглядатимуть справу Василя Котика, який, за його словами, «зі своїм підрозділом заслуговує на високі державні нагороди, але поки його намагаються судити».

Бійцям інкримінують самовільне залишення військової частини або місця служби.

XS
SM
MD
LG