Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, ще 7 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він додав, що один військовий загинув і ще четверо поранені внаслідок необережного поводження з вибуховими пристроями, це сталося у Костянтинівському районі на Донеччині.

За словами Лисенка, на луганському напрямку підтримувані Росією сепаратисти порушили режим тиші в Сизому, Станиці Луганській та Трьохізбенці.

«На донецькому напрямку тривають активні бойові дії під Авдіївкою; на інших ділянках фронту тихо. У другій половині дня противник здійснив 4 потужних обстріли із застосуванням мінометів. По українських позиціях було випущено понад 100 мін», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку бойові дії вчора велися на ділянці фронту Красногорівка – Новотроїцьке.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора ввечері і вночі випустили 48 мін по північній околиці Донецька, ясинуватському блокпосту і Докучаєвську.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові чотири рази обстріляли район села Калинівка, села Логвинове та села Жолобок.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG