Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: провадження щодо Шевцова закрили через відсутність складу злочину


Антон Шевцов
Антон Шевцов

Прокуратура Вінницької області закрила кримінальне провадження щодо колишнього керівника головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова через відсутність в його діях складу злочину. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Вінницької області.

«На підставі пункту 2 частини 1 статті 284 КПК у зв’язку з встановленням відсутності в діянні особи складу кримінального правопорушення. Це із тих матеріалів, які розслідувала СБУ. Оголошувала підозру прокуратура, тому й далі рішення ухвалює прокуратура, але справу розслідувала СБУ», – повідомили в прокуратурі.

У відомстві додали, що постанова про закриття провадження щодо Шевцова може бути оскаржена.

Раніше сьогодні речниця СБУ Олена Гітлянська нагадала, що 18 березня СБУ порушила щодо Шевцова провадження, розслідування тривало впродовж двох місяців, подальше розслідування проводила прокуратура. Проти нього порушили кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

У березні СБУ заявила про затримання Антона Шевцова на кордоні з Білоруссю при спробі втекти до Росії.

Шевцов був призначений на посаду начальника обласної поліції наприкінці січня 2016 року. У березні у Вінниці відбулися протести з вимогою його відставки, активісти звинуватили Шевцова у сепаратизмі. Крім того, активісти виявили відео, яке свідчить, що нібито Шевцов був на параді в анексованому Криму.

14 березня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе підписала наказ про усунення Шевцова від виконання посадових обов’язків через необхідність проведення перевірки, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади керівника управління поліції у Вінницькій області.

Антон Шевцов на своїй сторінці у Facebook опублікував результати «перевірки Служби безпеки України його на сепаратизм», де йдеться, що доказів «не здобуто», а про відвідини Криму написав, що супроводжував на параді свого діда.

XS
SM
MD
LG