Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура направила обвинувальний акт щодо екс-ректора медуніверситету імені Богомольця до суду


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратурою міста Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього ректора Національного медичного університету імені Богомольця, а також керівників двох приватних підприємств.

Як повідомляє прес-служба відомства, їх обвинувачують у привласнені, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та у службовому підробленні.

«Як встановлено досудовим розслідуванням, ректор університету та керівники двох підрядних організацій, діючи за попередньою змовою, заволоділи коштам державного бюджету в сумі 14,7 мільйона гривень шляхом завищення обсягів виконаних будівельних робіт з будівництва гуртожитка №8 по вулиці Академіка Заболотного у столиці», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене, обвинувальний акт направлений до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

У лютому 2014 року студенти медичного університету імені Богомольця влаштовували пікет під адміністрацією вишу, вони домоглися відставки ректора Віталія Москаленка. Тоді студенти зокрема звинувачували ректора і його оточення у хабарництві.

XS
SM
MD
LG