Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук заявляє, що ГПУ відкликала клопотання про його арешт


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Народний депутат із фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляє, що Генеральна прокуратура України відкликала своє клопотання про тримання його під вартою.

На своїй сторінці у Facebook він виклав фото відповідного документа від ГПУ.

«Генеральна прокуратура заявила, що не вбачає доцільності у своєму клопотанні про обрання мені міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відкликала його. В своїй заяві вони послались на рішення Вищого адміністративного суду України, яке підтверджене Верховним судом, що постанова Верховної Ради про дозвіл на притягнення мене до кримінальної відповідальності, затримання і арешт є незаконною», – написав Мосійчук.

За словами депутата, він, зі свого боку, звернувся до суду із клопотанням про повне закриття провадження проти себе.

У документі, опублікованому Мосійчуком, ГПУ вказує, що клопотання про його арешт відкликається, оскільки його розгляд на даний час неможливий через те, що суд скасував рішення Верховної Ради України про надання згоди на затримання й арешт Мосійчука через порушення процедури.

17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням Генеральної прокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука за підозрою у корупції.

18 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, термін дії якого закінчився 15 листопада.

Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до парламенту про визнання незаконною і скасування постанови Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Верховна Рада оскаржила це рішення у Верховному суді. 10 травня ВСУ залишив у силі рішення щодо незаконності постанови про арешт депутата Мосійчука.

27 квітня 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що направила до суду обвинувальний акт стосовно Мосійчука.

XS
SM
MD
LG