Доступність посилання

ТОП новини

США нададуть Україні понад 28 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу


США нададуть Україні додатково понад 28 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу для підтримки потерпілих через бойові дії на Донбасі і анексію Криму. Про це у Києві заявили перша заступниця директора бюро Держдепартаменту США у справах біженців і міграції Ненсі Джексон та заступник директора-розпорядника бюро у справах демократії, розв’язання конфліктів і гуманітарної допомоги Американської агенції з міжнародного розвитку Роберт Дженкінс.

США нададуть Україні понад 28 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

«Гуманітарна допомога на ці гроші піде і в міста, і в селища як на території підконтрольні українському уряду, так і на території непідконтрольні українському уряду. Гроші будуть поступати через міжнародні неурядові організації та гуманітарні організації, які піклуються потребами людей. У нас є партнери, які працюють і на окупованих територіях, – зазначив Роберт Дженкінс.

За словами Ненсі Джексон, фінансування потрапляє до тих, кому необхідна допомога.

«Ми їздили на Схід і в нас дуже гарні звіти. Проводились фокус-групи з внутрішньо переміщених осіб і вони зазначали, що дуже цінять допомогу, яку отримують. Ми знаємо, що міняли дахи на зруйнованих будинках і люди знову могли повернутися до своїх будівель. Ми переконані, що фінансування, яке надається через міжнародні неурядові організації, потрапляє до тих, кому необхідна ця допомога», – сказала вона.

Таким чином, загалом США надали Україні понад 112 мільйонів доларів з «початку кризи».

Росія незаконно анексувала Крим в березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей. Сепаратистів Донбасу підтримує Росія, Москва не визнає наявність російських військових на сході України, стверджуючи, що мова йде про «добровольців».

XS
SM
MD
LG