Доступність посилання

ТОП новини

Мінекології припинило санітарні вирубки дерев до перегляду правил


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство екології та природних ресурсів України припинило проведення суцільних санітарних рубок у межах біосферного заповідника та національних природних парків, що належать до сфери управління Мінприроди. Наказ «Про додаткові заходи щодо збереження біорізноманіття в біосферному заповіднику та національних природних парках» підписав міністр Остап Семерак.

Як пояснили у міністерстві, рубки зупинили доти, доки не будуть переглянуті чинні «Санітарні правила в лісах України», затверджені 1995 року.

Семерак ініціює спільний перегляд правил усіма міністерствами та відомствами, які мають у своєму підпорядкуванні лісові угіддя. Узгоджені зміни мають забезпечити збереження та примноження українських лісів.

«До того часу, поки Кабінет міністрів не внесе зміни у Санітарні правила в лісах України, жодне дерево не може бути знищене. Очікую дзеркального рішення і від Міністерства АПК, в чиєму підпорядкуванні є Державне агентство лісових ресурсів. P.S. Зміни до Санітарних правил в міністерстві вже підготовлені», – написав Остап Семерак на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Якщо буде політична воля, то це питання можна вирішити за тиждень», – сказав Остап Семерак у коментарі Радіо Свобода.

Наразі ліси України перебувають у підпорядкуванні Міністерства аграрної політики, Міністерства оборони та обласних адміністрацій. Міністерство екології та природних ресурсів відповідає за заповідники та національні парки.

Лише за офіційними даними, щороку з України вивозять деревини на суму близько 272 мільйонів доларів. Екологи припускають, що на браконьєрському вирубуванні лісів заробляють удвічі більше.

XS
SM
MD
LG