Доступність посилання

ТОП новини

У Криму силовики знову прийшли у «СімСітіТранс»


У Криму 20 травня російські силовики знову приїхали на одне з найбільших транспортних підприємств Криму – ТОВ «СімСітіТранс», яке пов’язують із лідером громадянської акції з блокади Криму Ленуром Іслямовим.

Про це у Facebook повідомила кримська журналістка Ліля Буджурова, яка опублікувала фотографії озброєних людей у бронежилетах, на яких написано «Федеральна служба судових приставів».

Інформацію про черговий візит силовиків на це підприємство проекту Радіо Свобода Крим.Реалії підтвердив і сам Ленур Іслямов.

«Це вже тридцять якийсь обшук на підприємствах, які належать моєму батькові, а не мені. Це тиск на мою сім'ю, на моїх рідних, це те місце, де раніше був розташований телеканал ATR. Вони його як символ хочуть знищити. Вони нарахували 40 мільйонів податків рублів, хоча всі ці підприємства в Україні працювали, у гривнях. Вони весь мій бізнес банкрутують: банки, підприємства, заарештували весь транспорт», – повідомив Ленур Іслямов.

На офіційних сайтах підконтрольних Кремлю кримських силових відомств будь-яка інформація про дії в «СімСітіТранс» відсутня.

На початку лютого контрольована Кремлем влада Сімферополя заявила про припинення співпраці з автоперевізником «СімСітіТранс».

До цього, в лютому 2016 року, офіс компанії вже обшукували. Тоді силовики в масках і бойовому екіпіруванні блокували роботу транспортного підприємства.

Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила тоді, що роботу сімферопольського підприємства «СімСітіТранс» ніхто не блокував, жодних слідчих дій на транспортному підприємстві 1 лютого не проводили. За її словами, силовики прийшли на підприємство, щоб вручити припис про раніше виявлені порушення.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG