Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав ОБСЄ визначитись з пропозицією розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко звернувся до Німеччини, яка нині головує в ОБСЄ, з проханням прискорити розгляд пропозиції про розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Про це інформує сайт президента за підсумками телефонної розмови Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

«Президент наголосив на важливості розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій», – йдеться в повідомленні.

Крім того, український президент заявив, що попри досягнуті домовленості про припинення вогню напередодні Великодня, безпекова ситуація на Донбасі продовжує залишатися складною.

«Співрозмовники наголосили на важливості продовження діалогу щодо звільнення усіх заручників», – йдеться в повідомленні.

Україна раніше виступила з ініціативою розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ, але проти реалізації ідеї виступала Москва та підтримувані Росією сепаратисти.

14 квітня під час «прямої лінії» президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна підтримує пропозицію Петра Порошенка про розміщення озброєних співробітників ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі і збільшення їх чисельності.

Напередодні генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр заявив, що ОБСЄ розглядає можливість відправлення поліцейської місії в контрольовані сепаратистами райони Донбасу на період проведення там місцевих виборів.

XS
SM
MD
LG