Доступність посилання

ТОП новини

Українці захищають Європу від варварства – Порошенко в День Європи


(архівне фото)
(архівне фото)

Європейське майбутнє нині для українців є не лише національною ідеєю, Європа – це також «кривава ціна, яку платить український народ». Про це президент України Петро Порошенко заявив у зверненні до Дня Європи, яке оприлюднив сайт голови держави.

«Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом», – вказав Порошенко.

«Наша Революція гідності – була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії – є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це є наше, українське історичне свято», – додав президент України.

Порошенко також проінформував, що мав 21 травня розмову з лідерами Франції і Німеччини – президентом Франсуа Олландом і канцлером Анґелою Меркель. «Вони від імені всього Європейського союзу попросили мене привітати український народ і подякувати за ту велику боротьбу і великі зрушення, яких український народ досяг за останні два роки», – ідеться в заяві Порошенка.

Серед викликів, які стоять нині на шляху європейського майбутнього України, голова держави вказав у першу чергу на російську агресію.

«Другий виклик – це виклик амбітних, ефективних, всеохоплюючих, системних реформ. Реформи, які змінять Україну. Реформи, які побудують Європу в Україні. Реформи, які відновлять справедливість. Реформи, які зроблять Україну надзвичайно ефективною державою», – відзначив голова держави.

День Європи відзначають в країнах ЄС 9 травня, а також офіційно з 2003 року в Україні – у третю суботу травня.

XS
SM
MD
LG