Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 13 обстрілів з початку доби – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що з початку доби 21 травня до 18:00 підтримувані Росією сепаратисти здійснили 13 обстрілів позицій українських військових.

За цими даними, бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли укріплення Збройних сил України південніше Авдіївки.

«На Маріупольському напрямку противник бив по опорних пунктах сил АТО поблизу Старогнатівки з гранатометів, мінометів та озброєння бойових машин піхоти. Захисників Широкина бойовики обстрілювали з гранатометів», – ідеться в повідомленні.

Також обстріли з боку сепаратистів зафіксовані на Луганщині, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР», яке контролює частину Донеччини, звинувачують Збройні сили України в 204 обстрілах упродовж минулої доби. За даними бойовиків, українськими військовими були обстріляні Зайцеве, околиці Донецька та Петровський район обласного центру, населені пункти на півдні контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, звинувачують Збройні сили України в чотирьох обстрілах за минулу добу.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG