Доступність посилання

ТОП новини

Поліція завадила акціям протесту в Казахстані


Відео затримання репортера Радіо Свобода в казахстанському Уральську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Відео затримання репортера Радіо Свобода в казахстанському Уральську

У Казахстані 21 травня силовики не допустили акцій протесту з земельного питання. Удень в місті Алмати кількасот людей на заклик громадських активістів і всупереч тискові влади прийшли до центральної площі Республіки. Однак площа зранку була щільно оточена поліцією, згодом розпочалися затримання десятків громадян на сусідніх з площею вулицях.

Водночас, за повідомленням Казахської редакції Радіо Свобода (Радіо Азаттик), був ускладнений доступ до сайту Youtube, на якому розміщуються відеосюжети про події, що відбулися 21 травня в деяких містах.

Протестувальники в Казахстані висловлюють незгоду з урядовою земельною реформою, яка передбачає приватизацію аграрних земель і можливість їхньої тривалої оренди іноземцями.

Сайт Радіо Азаттик 20 травня став недоступним на території Казахстану. У різних містах країни репортери Азаттик були затримані, деякі й неодноразово.

Міністр інформації та комунікації Казахстану Даурен Абаєв у суботу пообіцяв з’ясувати причини затримання поліцією журналістів в ході акції протесту в країні.

Влада почала «полювання» на активістів після закликів до протестів, запланованих на 21 травня. За останні два тижні хвилі арештів прокотилися по всій країні.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала владу Казахстану звільнити затриманих.

XS
SM
MD
LG