Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрований проект про скасування перейменування Дніпропетровська та інших населених пунктів


У Верховній Раді України зареєстрований проект рішення про скасування перейменування Дніпропетровська, Дніпродзержинська та інших населених пунктів. За даними з офіційного інтернет-сайту парламенту, ініціатор проекту – Сергій Каплін, депутат від Блоку Петра Порошенка.

Автор пропонує скасувати «рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів».

Сам його проект на сайті поки не оприлюднений, але зазначено, що документ передано на розгляд керівництву Верховної Ради.

19 травня 2016 року Верховна Рада України разом з Дніпропетровськом і Дніпродзержинськом дала нові назви більш ніж 300 населеним пунктам України. Рішення ухвалене на виконання закону «про декомунізацію». Але на цей час воно ще не набрало чинності.

Місцеві історики вважають, що назва «Кам’янське» – найбільш обґрунтована й милозвучна назва для Дніпродзержинська.

Водночас у Дніпропетровську, перейменованому на Дніпро, частина людей висловлюється проти перейменування, а деякі громадські організації наполягають, що місто мало отримати назву Січеслав. Ідея такої назви була популярна за часів УНР, але до 1926 року місто офіційно залишалося з назвою Катеринослав. Назву Дніпропетровськ місто отримало на честь Григорія Петровського – ще за життя цього більшовицького діяча.

XS
SM
MD
LG