Доступність посилання

ТОП новини

Реформи є умовою зростання російської економіки – Кудрін


Колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін
Колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін

Колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив в ефірі державного телеканалу «Росія-1», що зростання російської економіки стане можливим лише в тому разі, коли уряд ініціює реформи. Кудрін, який віднедавна є заступником голови Економічної ради при президентові Росії, наголосив, що економіка залишиться «на дні», якщо не будуть зроблені структурні реформи.

Президент Росії Володимир Путін 20 травня заявив, що «дно» економічної кризи в Росії можна вважати пройденим в 2015 році.

Кудрін не став заперечувати ці слова російського лідера, але наголосив: нова модель економіки поки не сформована, а колишня вже застаріла. Тому «навіть пройшовши дно, ми залишимося на цьому дні», – вважає екс-чиновник.

Аналітики російської Вищої школи економіки натомість вважають «малоймовірною» перспективу близького і сильного зростання російської економіки. Автори дослідження, оприлюдненого сайтом «Відкрита Росія», вважають, що рубль, що зміцнив свої позиції в останні місяці, найближчим часом може знову обвалитися. Нове падіння рубля, на їхню думку, можуть спровокувати відтік капіталу з країни і ще одне здешевлення нафти.

XS
SM
MD
LG