Доступність посилання

ТОП новини

У анексованому Криму розпочалися праймеріз «Єдиної Росії»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В анексованому Росією Криму розпочалося попереднє голосування за кандидатів в депутати Держдуми Росії від партії «Єдина Росія». Про це заявила прес-служба партії з посиланням на секретаря кримської регіональної рахункової комісії праймеріз Віталія Скаргу.

Як заявляють «єдинороси», переможці праймеріз будуть висунуті як кандидати у депутати Державної Думи Росії на виборах 18 вересня.

Раніше глава кримського оргкомітету з проведення праймеріз «Єдиної Росії» Наталія Маленко заявила, що 22 травня на півострові працюватимуть 230 дільниць для голосування. З 15 березня по 10 квітня для участі в праймеріз зареєструвалися 19 людей від Севастополя і 34 претенденти від кримських «республіканських» округів. Однак 18 квітня зняв свою кандидатуру спікер підконтрольного Росії парламенту Криму Володимир Константинов.

Очікується, що з кримськими учасниками «попереднього голосування» зустрінеться глава «Єдиної Росії», прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, який збирається прибути на півострів 22 травня.

Проведення виборів до російської Держдуми на території анексованого Криму критикувала влада України. Міністерство закордонних справ України заявило, що голосування є незаконним, а проти кримських кандидатів у депутати будуть застосовані відповідні заходи. Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України пригрозила, що стосовно людей, причетних до організації виборів в Криму, будуть відкриті кримінальні провадження.

XS
SM
MD
LG