Доступність посилання

ТОП новини

Луганська обласна ВЦА: вночі бойовики обстріляли КПВВ у Станиці Луганській


Контрольний пункт в’їзду-виїзду у Станиці Луганській, архівне фото
Контрольний пункт в’їзду-виїзду у Станиці Луганській, архівне фото

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації заявляють, що вночі підтримувані Росією бойовики обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду у Станиці Луганській.

«Знову під обстрілом бойовиків опинилися околиці Станиці Луганської. Приблизно з 21:00 до 01:00 під обстрілами зі стрілецької зброї, АГС та крупнокаліберних кулеметів опинилося КПВВ та залізничний міст», – йдеться у повідомленні адміністрації.

За цими даними, унаслідок обстрілів ніхто не постраждав, є пошкодження споруд КПВВ.

«Терористи активізували обстріли по всій лінії зіткнення на Луганщині. Ціль цих провокацій – змусити українську сторону закрити КПВВ у Станиці Луганській. Це дасть змогу звинуватити нас у порушенні Мінських угод, але українські військові не відповіли на провокації», – зазначив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, якого цитує прес-служба.

Раніше сьогодні у штабі АТО заявили про ускладнення ситуації на Луганщині. За даними штабу, минулої доби опорні пункти українських військових біля Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки підтримувані Росією сепаратисти обстріляли з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР», які наразі контролюють частину Луганської області, ці заяви не коментують, але, в свою чергу, звинувачують українських військових в обстрілі з гранатометів села Калинове.

Від 8 квітня через загострення ситуації з безпекою контрольний пункт «Станиця Луганська» був закритий, але 30 квітня Держприкордонслужба заявила, що КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу.

XS
SM
MD
LG