Доступність посилання

ТОП новини

У Києві 22 травня проведуть концерт кримськотатарських артистів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Києві, в Музеї народної архітектури і побуту України в Пирогові, 22 травня запланований кримськотатарський культурний захід Baar Korüşüvi. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомили його організатори.

«Цей захід проводиться в рамках весняних зустрічей кримських татар. В заході візьмуть участь кримськотатарські артисти, в тому числі народні і заслужені, а також дитячі і юнацькі ансамблі народної фольклорної творчості», – повідомляють організатори.

Очікується, що в заході візьмуть участь народний артист України Фемій Мустафаєв, заслужена артистка України і АРК Ельзара Баталова, заслужений діяч мистецтв України Джеміль Кариков і інші співаки. Заплановані виступи дитячих ансамблів, майстер-класи з гончарного мистецтва, золотої вишивки, традиційного орнаменту на папері і традиції розпису хною.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG