Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР» зеперечує заяви про обстріл біля Авдіївки і евакуацію російських представників СЦКК


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заперечують заяви української сторони про артилерійський обстріл біля Авдіївки і евакуацію російських представників Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Ніякого обстрілу не було, російські представники в СЦКК перебувають на робочих місцях і не покидали їх», – повідомляють сепаратистські видання з посиланням на представників угруповання «ДНР».

Раніше сьогодні у штабі АТО заявили, що найнебезпечнішою ділянкою на лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки, там вночі проросійські бойовики здійснили два потужні вогневі нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 міліметри. У поліції повідомили, що в результаті обстрілу зазнала поранень місцева жителька. Правоохоронці за фактом обстрілу відкрили кримінальне провадження за статтею «терористичний акт».

Також у штабі АТО повідомили, що через загрозу життю і здоров’ю під час обстрілу Авдіївки довелося евакуювати представників Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Наразі інформації про евакуацію з інших джерел, зокрема від ОБСЄ, немає, але інформація про потужний обстріл Авдіївки бойовиками надходить із багатьох різних джерел.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові і представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG