Доступність посилання

ТОП новини

«Єдина Росія» заявляє, що явка на кримських праймеріз склала 6,4 відсотка


Дільниця для голосування в Сімферополі, 22 травня 2016 року
Дільниця для голосування в Сімферополі, 22 травня 2016 року

У анексованому Росією Криму явка на праймеріз «Єдиної Росії» станом на 13:00 склала 6,37 відсотка, заявляє секретар Кримської регіональної рахункової комісії Віталій Скарга.

За його даними, в «Сімферопольському одномандатному окрузі» № 19 явка склала 5,83%, в «Керченському одномандатному окрузі» № 20 – 7,06% і «Євпаторійському одномандатному окрузі» № 21 – 6,22%.

Він заявив, що інформації про порушення в ході голосування не надходило.

На території Росії і в Криму 22 травня проводиться попереднє голосування за кандидатів в депутати Держдуми Росії від «Єдиної Росії».

З 15 березня по 10 квітня для участі в праймеріз зареєструвалися 19 людей від Севастополя і 34 претенденти від кримських «республіканських» округів. Однак 18 квітня зняв свою кандидатуру спікер підконтрольного Росії парламенту Криму Володимир Константинов.

Очікується, що з кримськими учасниками «попереднього голосування» зустрінеться глава «Єдиної Росії», прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, який збирається прибути на півострів 22 травня.

Проведення виборів до російської Держдуми на території анексованого Криму критикувала влада України. Міністерство закордонних справ України заявило, що голосування є незаконним, а проти кримських кандидатів у депутати будуть застосовані відповідні заходи. Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України пригрозила, що стосовно людей, причетних до організації виборів в Криму, будуть відкриті кримінальні провадження.

XS
SM
MD
LG