Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про нові обстріли з боку бойовиків


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу української воєнної операції на частині Донбасу повідомили про ще 18 випадків застосування зброї з початку доби з боку підтримуваних Росією сепаратистів чи російських військ.

Ситуація в зоні проведення операції залишається складною, повідомив речник Антон Миронович.

Зокрема, сказав він, після нічних обстрілів із важкої артилерії противник і далі веде вогонь по укріпленнях Збройних сил України поблизу міста Авдіївки. Впродовж дня бойовики там декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів.

По позиціях поблизу Невельського та Красногорівки проросійські бойовики били з мінометів калібрів 82 та 120 міліметрів, а також із озброєння БМП.

На маріупольському напрямку противник обстрілював опорні пункти українських сил у Широкині з кулеметів великого калібру. По українських воїнах, які боронять Тарамчук, вів вогонь ворожий снайпер.

«На Луганщині неподалік Новозванівки українські позиції також обстрілював снайпер противника. На тому ж напрямку під ворожими обстрілами з гранатометів опинились опорні пункти українських підрозділів неподалік Сокольників та Жовтого», – повідомив речник.

На приморському напрямку зафіксовано проліт розвідувального безпілотного апарата противника, який прямував із території Росії, додав він.

Донецькі сепаратисти, які останнім часом рахують не заявлені ними випадки порушення українськими військами перемир’я, а кожен окремий постріл, іще пополудні заявляли про 193 такі обстріли за всю попередню добу. За їхніми словами, були обстріляні околиці Донецька – селища Трудовські й Олександрівка і села Спартак та Жабичеве, – а також села Саханка, Біла Кам’янка й Комінтернове неподалік Маріуполя.

Дещо пізніше вони заявили про нові обстріли кількох околиць Донецька й села Саханки.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про обстріл українськими військами їхніх позицій біля села Калинова попередньої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG