Доступність посилання

ТОП новини

Депутат: кіпрська юрист, що говорила про офшорні порушення Порошенка, виявилася росіянкою


Володимир Ар’єв, архівне фото
Володимир Ар’єв, архівне фото

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», колишній журналіст-розслідувач Володимир Ар’єв заявив, що юрист із Кіпру, яка коментувала слова про офшорні порушення президента України, – родом із Росії і має прокремлівські погляди.

Говорячи про Елену Константіну, власницю кіпрської юридичної фірми свого імені, депутат написав у фейсбуці: «…сьогодні вона є найсправжнісінькою ватницею. Глибокою і переконаною. Докази нижче на її сторінці у фейсбуці».

«Достатньо, щоб розуміти, чия думка розганяється? Напевно, варто перевіряти не тільки факти, але і експертів, які їх коментують. Бо свідоме використання такої юристки виглядає вкрай підозрілим», – додав він.

За його повідомленням, москвичка Олена Богородицька стала Еленою Константіну, коли ще в радянські часи виїхала за кордон і одружилася з кіпрським мільярдером, таємниче вбитим невдовзі по тому.

«Можна знову казати, що всюди шукаємо «руку Москви». Ок, але тут вона навіть не прихована. Рука, звісно. Повністю довіряти «експерту» з таким послужним списком може лише той, хто має особисту зацікавленість у виданні недостовірного матеріалу за будь-яку ціну. Ця особиста зацікавленість може полягати просто в особистій ненависті до об’єкту розслідувань. А це – погано впливає на об’єктивність підходу журналіста», – наголосив Ар’єв.

Так він відреагував на чергове повідомлення «Громадського телебачення» щодо офшорів Петра Порошенка: в ньому Елена Константіну, яка не має стосунку до цих офшорів і не знає обставин навколо них, заявила, ніби фонд президента все-таки сплатив за купівлю акцій спорідненої фірми на Кіпрі готівкою. Таким чином, заявили українські журналісти з проекту «Слідство.інфо», тим самим Порошенко нібито порушив заборону на виведення коштів із України за кордон.

Ці твердження відразу спростувала кіпрська юридична фірма «Хрісостомідіс і Ко.», що безпосередньо працює з компаніями Порошенка. В її листі, який опублікувало видання «Економічна правда», юристи знову підтвердили, що ніякої грошової оплати не було.

Заяву Константіну опублікували після того, як юристи, що працюють із компаніями Порошенка, вже спростовували попередні твердження про нібито виведення президентським фондом коштів за кордон, із якими виступали «Громадське телебачення» і «Слідство.інфо».

У квітні вони вже публікували своє попереднє розслідування з твердженнями про порушення з боку Порошенка, який реєстрував офшорні компанії. Тоді юристи президента вже пояснили, що порушень не було, і йшлося про реєстрацію офшорів на ім’я самого Порошенка з метою передати корпоративні права на його бізнес-активи в зовнішнє управління, так званий «сліпий траст», на час його перебування на посаді голови держави.

Тоді ж «Громадське телебачення» вже також звинувачували в маніпуляції отриманими даними. Журналісти заперечили, що йшли на маніпуляцію.

XS
SM
MD
LG