Доступність посилання

ТОП новини

Україна і США підписали угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями


Уряди України і США підписали угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями.

«Дуже символічно, що саме в цей період ми підписуємо угоду між прикордонними органами США і України. Ми вважаємо, що митна система потребує реформ», – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зі сторони України угоду підписав голова ДФС Роман Насіров, зі сторони США – керівник митної та прикордонної служби США Гіл Керліковські.

«У червні 2015 року, перебуваючи з візитом в США, ми домовилися з Гілом Керліковські підписати нову угоду. Протягом року ДФС та Прикордонно-митна служба США узгоджували правки до тексту угоди. Після перемовин та узгодження остаточного варіанту вкрай важливої для нас угоди, вона нарешті підписана», – заявив Насіров.

Він наголосив, що ця угода «є свідченням посилення українсько-американської співпраці щодо охорони кордонів та обміну митною інформацією».

Цей проект ініціювала українська сторона, у 2012 році американській стороні запропонували розглянути питання підписання нової угоди між Кабміном України та урядом США про взаємну адміністративну допомогу в митних справах.

Як повідомляє прес-служба ДФС, метою угоди є удосконалення співробітництва між Україною та США у митній сфері, створення правових підстав для розвитку двостороннього співробітництва, надання взаємної адміністративної допомоги у митній сфері між Україною і США та їхніми митними адміністраціями.

XS
SM
MD
LG