Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: сили безпеки заявляють про відновлення контролю над районами біля Фаллуджі


Іракські проурядові сили під час наступу на Фаллуджу, 23 травня 2016 року
Іракські проурядові сили під час наступу на Фаллуджу, 23 травня 2016 року

Сили безпеки Іраку взяли під контроль декілька районів на околицях Фаллуджі 23 травня, у перший день операції з відновлення контролю над цим містом, яке захопили бойовики з екстремістського угруповання «Ісламська держава», повідомляє іракська армія.

За повідомленням, сили безпеки зайняли райони Гарма, Шіхабі і Аль-Седжар на захід від Фаллуджі вранці 23 травня, через кілька годин після того, як прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок військової операції зі звільнення міста.

Аль-Абаді заявив, що операція триває «успішно», але «є виклики, пов’язані зокрема зі збереженням життя цивільних жителів».

За його словами, організовані «зелені коридори» для виходу цивільного населення з міста.

ООН раніше застерегла, що близько 50 тисяч цивільних, які залишаються у Фаллуджі, перебувають у «великій небезпеці» через бої, і наполягала на організації коридору для них для безпечного виходу з міста.

Місто Фаллуджа розташоване приблизно за 65 кілометрів на захід від Багдада. Заява про початок військової операції для його звільнення пролунала після успішної кампанії іракських сил на відновлення контролю над містом Рутба, що за 380 кілометрів на захід від Багдада.

Угруповання «Ісламська держава», як і раніше, контролює значну частину території Іраку на півночі та заході країни, включно з другим за величиною містом Мосул.

XS
SM
MD
LG