Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі заявляють про «загрозу перемир’ю» на Донбасі


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заявляють про «загрозу перемир’ю» на сході України через часті випадки його порушення.

«Питання стоїть дуже гостро. Частішають випадки порушення. На жаль, це становить загрозу режиму перемир’я. Це перемир’я є наріжним каменем Мінських домовленостей. І безумовно, така стурбованість була висловлена президентом Путіним», – заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що минулої доби, 23 травня, у зоні бойових дій на Донбасі внаслідок обстрілів із боку бойовиків загинули сім українських військовослужбовців, ще дев’ятеро були поранені.

Як заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, за минулу добу бойовики збільшили кількість обстрілів українських позицій на всій лінії фронту.

Зі свого боку, в угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема західних околиць Донецька, околиць Докучаєвська, Ясинуватої і села Саханка. Крім того, сепаратисти звинувачують військових в обстрілі селища Олександрівка, за їхніми даними, в результаті обстрілу поранений мирний житель.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу вісім разів обстріляли райони сіл Калинове, Миколаївка, Логвинове і села Калинівка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG