Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії підтримав кримінальну відповідальність за образу гімну


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховний суд Росії підтримав законопроект про кримінальну відповідальність за образу російського гімну.

Законопроект прирівнює покарання за образу гімну до вже внесених до Кримінального кодексу Росії положень про захист державного герба і прапора. Відзначається, що це пов’язано з рівним статусом трьох державних символів, який прописаний в 70-й статті Конституції Росії.

Згідно з документом, наругою над гімном Росії є умисне спотворення музичної редакції або тексту державного гімну при його публічному виконанні або опублікуванні в ЗМІ, включаючи інтернет. За образу гімну автори законопроекту пропонують карати обмеженням волі на строк до одного року або примусовими роботами на той же строк, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк до одного року.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що необхідність внесення змін обумовлена, в тому числі «скандальною подією», коли при виконанні гімну Росії на одному з публічних офіційних заходів 8 травня в Севастополі були допущені «грубі й образливі для державного символу спотворення слів і музики».

На цю ж тему:

09.04.2016
В окупованому Севастополі познущалися з гімну Росії

На з’їзді громадсько-експертної ради при губернаторі окупованого Севастополя 9 квітня під час виконання гімну Росії на великий екран була виведена сатирична версія його тексту далі

XS
SM
MD
LG