Доступність посилання

ТОП новини

Stratfor: у Сирії знищені російські гелікоптери


Аналітичне агентство Stratfor зі США заявляє, що фото з супутників свідчать про «серйозне пошкодження» авіабази у Сирії, яку використовує Росія.

24 травня агентство повідомило, що внаслідок нападу на авіабазу, розташовану поблизу Пальміри, контроль над якою нещодавно відновили сирійські урядові сили, були знищені чотири російських гелікоптери Мі-24.

Крім того, за даними Stratfor, фото свідчать про знищення ще «близько 20 автомобілів».

Міністерство оборони Росії заперечило повідомлення про знищення і пошкодження російської військової техніки на авіабазі в Сирії, назвавши такі заяви «пропагандою, поширеною «Ісламською державою».

Як заявив російські агенції «Інтерфакс» представник відомства Ігор Конашенков, всі російські вертольоти у Сирії «виконують планові завдання», а втрат серед особового складу бази немає.

14 травня екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад на авіабазу, заявивши про знищення чотирьох російських гелікоптерів і 20 вантажівок із боєприпасами.

Stratfor заявляє, що знищення гелікоптерів є «суворим нагадуванням про постійну загрозу», з якою стикається Росія, ключовий союзник сирійського президента Башара аль-Асада, у своїй місії в Сирії.

XS
SM
MD
LG