Доступність посилання

ТОП новини

Агенція «Українські новини» вимагає відповідальності «Миротворця» за публікацію даних журналістів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Інформагентство «Українські новини» заявляє, що буде домагатися притягнення до відповідальності співробітників сайту «Миротворець», який оприлюднив дані акредитованих при МЗС Росії журналістів.

«Серед журналістів, чиї персональні дані були оприлюднені, 4 українських журналіста. Серед них – кореспондент «Українських новин» Христина Бутко, а також кореспондент інформагентства УНІАН Роман Цимбалюк, який прославився гострими запитаннями до Володимира Путіна на прес-конференціях російського президента», – зазначає інформагентство.

«Українські новини» вважають, що сайт «Миротворець» порушив закон, опублікувавши персональні дані журналістів, а також обмовив їх і піддав їх життя небезпеці, назвавши «особами, що співпрацювали з країною-агресором».

«Більшого ідіотизму я ще не бачив. Люди, які працювали в Москві в складній ситуації і під серйозним моральним тиском, які намагались окреслити українську позицію і протиставити її російській пропаганді, – «співпрацювали з агресором»? Роман Цимбалюк, який у прямому ефірі в обличчя Путіну називав Росію агресором, теж, виявляється, з ним співпрацював? За наклеп «миротворців» доведеться відповісти», – зазначив головний редактор «Українських новин» Дмитро Кузьмін.

Сайт «Миротворець» 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, «співпрацюють з країною-агресором». У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналісти, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений «Миротворцем», відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС. Раніше сайт «Миротворець» вже опубліковував списки журналістів, зокрема, акредитованих угрупованням «ДНР». Ці публікації викликали критику з боку українського омбудсмена, ОБСЄ, а також частини журналістської спільноти.

XS
SM
MD
LG