Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ і Волноваський район уклали угоду про співпрацю


Івано-Франківськ став першим українським містом, з яким уклав угоду про співпрацю Волноваський район Донецької області. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, підписали документ голова Волноваської районної ради Валерій Лубінець і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«У нас є багато партнерів з Європи, але, на жаль, погано налагоджена взаємодія з українськими містами на сході чи півдні. Настав час це виправити», – сказав Руслан Марцінків.

За словами Марцінківа, підписання угоди є «знаковим». Він нагадав, що під Волновахою загинули бійці з Івано-Франківщини.

Голова Волноваської районної ради Валерій Лубінець зазначив, що їхній район є найбільшим в Україні, а сьогодні «це перша лінія оборони нашої держави». «Наш район потребує як допомоги, досвіду інвестиційного розвитку, так і кроків із патріотичного виховання наших дітей», – зазначив Лубінець.

Ідея про партнерство між Івано-Франківськом і Волноваським районом належить народному депутату Дмитру Лубінцю, уродженцю Волновахи. За його словами, 25 останніх років східні міста України звикли співпрацювати з російськими, західні – з Європою, тож «самі винні в ситуації, яка склалася на сході».

До складу делегації Волноваського району входять представники різних сфер: економічної, освітянської, молодіжної. Разом з івано-франківцями вони напрацьовуватимуть конкретні заходи майбутньої співпраці.

У червні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час поїздки у зону конфлікту планує відвідати Волноваський район.

Івано-Франківськ досі мав 22 міста-партнери, серед них не було міст із Донецької і Луганської областей. Нещодавно депутати міської ради Івано-Франківська ухвалили рішення про припинення співпраці з двома російськими містами – Сєрпуховом і Сургутом.

XS
SM
MD
LG