Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про спецоперацію щодо угруповання вихідців з Азії в Одесі, в’єтнамська громада протестує


В'єтнамці пікетували Одеську прокуратуру (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Генеральна прокуратура України заявляє про проведення спецоперації щодо організованого злочинного угруповання вихідців з Південно-Східної Азії, яке діяло в Одесі.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, під час проведення слідчих дій представники в’єтнамської діаспори вчинили активний фізичний опір із заподіянням тілесних ушкоджень правоохоронцям та пошкодженням службового транспорту.

«Нападників локалізовано фаховими діями підрозділу «фіззахисту» Державної фіскальної служби України. На даний час проводиться комплекс заходів для встановлення кола учасників злочинного угрупування та зібрання доказів щодо доведення їхньої вини», – йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, злочинне угруповання «спеціалізувалося на здійсненні нелегальних фінансових операціях та валюто-обміні, фальшивомонетництві, контрабанді підакцизних товарів».

У результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено національну та іноземну валюту, заготовки підроблених банкнот номіналом по 100 доларів США та валюти Євросоюзу, додають у Генпрокуратурі.

У відомстві не уточнюють, коли саме проводилася спецоперація.

Водночас сьогодні в Одесі представники в’єтнамської громади влаштували вуличну акцію протесту у відповідь на обшуки, проведені силовиками 23 травня на території житлового комплексу «Лотос».
В’єтнамці обурені незаконними, на їхню думку, діями правоохоронців, слідчі дії, за їхніми словами, проводилися без понятих і необхідних документів. Крім того, вони заявляють, що силовики безпідставно відібрали сотні тисяч доларів.

XS
SM
MD
LG