Доступність посилання

ТОП новини

Джелял: в Бахчисараї вночі зник кримський татарин


В анексованому Криму в Бахчисараї зник екс-депутат міськради, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов. Його машину знайшли покинутою посеред дороги. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомив перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял.

«Вчора близько опівночі пропав наш друг і товариш. Десь годині об одинадцятій він зв’язався з батьком, а пізніше, буквально в одній зупинці від будинку в Бахчисараї батько знайшов машину. Ключі були, машина була відкрита, бардачок був відкритий, а його досі не можуть знайти і невідомо, де він», – розповів Наріман Джелял.

За його словами, батьки нічого не знають про його місцеперебування, на зв’язок він не виходить.

«Поки можна тільки фантазувати, де він і що з ним», – сказав Джелял.

Він також зазначив, що зниклий збирався з членами Меджлісу 25 травня поїхати в Судак, де запланований суд над кримськотатарськими активістами.

Офіційних повідомлень від правоохоронних органів щодо зникнення кримчанина немає.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідчому комітетіКриму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG