Доступність посилання

ТОП новини

Реінтеграція окупованих територій України є завданням усієї міжнародної спільноти – євродепутат


Андрей Пленкович
Андрей Пленкович

Допомогти Україні реінтегрувати тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та анексованого Росією Криму є завданням і метою міжнародної спільноти, вважає голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна – ЄС Андрей Пленкович. Про це він заявив 24 травня на презентації документального фільму Євгена Афінеєвського «Зима у вогні: українська боротьба за свободу».

«Після подій на Майдані Україна стала жертвою відвертої агресії, внаслідок чого частини територій Донецької та Луганської областей, а також нелегально анексований Крим потрапили під окупацію. Але за допомоги міжнародної спільноти вона переможе у мирній реінтеграції цих тимчасово окупованих територій. Це – наше завдання, і саме тому ми надаємо допомогу Україні», – заявив хорватський євродепутат.

«Ми, українці, широ віримо: чим європейці нам можуть допомогти, так це твердим і об’єднаним продовженням санкцій щодо Росії, які нині є єдиною лінією, проведеною між добром і злом», – заявила присутня на демонстрації документального фільму віце-прем’єр-міністр України з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, додаючи, що «цю лінію стирати не можна».

Документальна стрічка про події Революції гідності «Зима у вогні: українська боротьба за свободу», що раніше була номінована на отримання премії «Оскар», була представлена у брюссельському Центрі вишуканих мистецтв Beaux-Arts. Її могли переглянути представники дипломатичних відомств різних держав, євроустанов, аналітичних центрів тощо. Презентація відбулася за сприяння представництв США та України при ЄС та під патронатом євродепутата Андрея Пленковича.

XS
SM
MD
LG