Доступність посилання

ТОП новини

Президентський кортеж прибув в аеропорт «Бориспіль»


Кортеж президента України Петра Порошенко прибув в аеропорт «Бориспіль», куди найближчим часом, як очікується, має прилетіти літак з Надією Савченко.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, кортеж заїхав на злітну смугу.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Надія Савченко, ув’язнена в Росії, повертається до України після обміну.

Агенція «Інтерфакс» і російська державна мережа RT з посиланням на свої джерела повідомили, що двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, ув’язнені в Україні після того, як були затримані на Донбасі рік тому, летять до Росії в рамках обміну.

Офіційно інформацію ніхто не підтверджує. Прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що о 15:15 глава держави виступить із заявою для ЗМІ. Про тему заяви не повідомляють.

Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

18 квітня Голосіївський районний суд у Києві визнав винними Єрофеєва і Александрова, затриманих минулого року в зоні конфлікту на сході України, у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна. 23 травня вирок російським військовослужбовцям набрав чинності.

XS
SM
MD
LG