Доступність посилання

ТОП новини

У Росії виявили четвертий випадок вірусу зіка


У Росії підтверджують четвертий випадок вірусу зіка. Його виявили у чоловіка, який нещодавно відвідував Домініканську Республіку, повідомила 25 травня голова «Роскомнагляду» Ганна Попова.

Це четвертий випадок виявлення цього вірусу у Росії, починаючи з лютого цього року.

Наразі вірус зіка зареєстрований на території понад 50 країн, поширившись після спалаху епідемії хвороби зіка 2015 року у Бразилії.

18 травня у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) попередили, що наступними місяцями очікує на поширення вірусу зіка також у Європі.

України у списках ВООЗ немає. Але у Міністерстві охорони здоров’я України вважають, що вірус зіка можуть переносити відразу 53 види комарів, що живуть в Україні.

Вірус зіка переносять певні види комах.

Лихоманка зіка, спричинена цим вірусом, викликає у хворих незначне підвищення температури й погіршене самопочуття, легкий біль у голові, м’язах і суглобах, а також висипи на шкірі і проходить за кілька днів чи за тиждень. За даними ВООЗ, є «серйозна підозра», що ця хвороба може спричинити мікроцефалію і пошкодження мозку новонароджених дітей, якщо на неї перехворіє вагітна жінка. Також учені заявляють про можливий зв’язок хвороби зіка з деякими іншими серйозними неврологічними ускладненнями.

XS
SM
MD
LG